Кои дестинации да посетите през януари? Независимо дали търсите екскурзия, обляна

...
Кои дестинации да посетите през януари? Независимо дали търсите екскурзия, обляна
Коментари Харесай

Най-добрите януарски дестинации за изкуство и култура

Кои дестинации да посетите през януари? Независимо дали търсите екскурзия, обляна в слънчеви лъчи, с цел да излекувате меланхолията; незабравимо културно преживяване или чудесата на дивата природа, вижте нашите оферти.

Има доста плюсове да пътуваме през първия месец на годината като да вземем за пример да стартираме с нещо друго, занимателно и ободряващо - нещо, което да ни откъсне от тъгата по миналите празници. 

Независимо дали ви следва къса отмора, културно преживяване или среща с дивата - ние подбрахме за всекиго по нещо през този януари. 

1. Интернационален кайт фестивал в Гуджарат, Индия

 68052

На 14 януари всяка година Гуджарат, най-западният щат в Индия, е хазаин на своя Международен фестивал за кайт. Хиляди се събират от цялостен ​​свят, с цел да станат очевидци на проявлението на превъзходни, постоянно креативен и цветни дизайни на хвърчила. 

Фестивалът е един от най-големите и най-важните в Индия от основаването му през 1989 година, защото отбелязва прехода на индийския календар от зимния сезон в летния. Най-големият град на страната - Ахмедабад, постоянно чества със жанр, трансформирайки се в избухлив епицентър за културни събития през седмиците, водещи до фестивала на хвърчила.

2. Нова Година в Москва, Русия

 68053

Къде другаде бихте предпочели да се разсъните на 1 януари? Има малко места по света, които вършат новогодишните празненства толкоз зрелищно. Новата година в съветската столица е толкоз цветна и загадъчна, колкото не бихте си показали, с многочислените фойерверки, които осветяват и обсипват в цветни фонтани небето. 

За най-хубавата панорама, отидете рано на 31 декември и се паркирайте пред една от основните забележителности на Москва: Катедралата „ Свети Василий “, Кремъл или Червения площад. Друг вид е да се отправите към хълмовете наоколо до Московския университет и да гледате по какъв начин шоуто избухва над целия град.

Струва си да преборите студа. Януари нормално идва с оптимални температури от  -5° C и най-ниски стойности от -10° C, тъй че се облечете добре, с цел да сте сигурни, че студа няма да ви попречи да се насладите на един от най-важните моменти в Москва през идващите дни.

3. До Хели Аа в Лервик, Шотландия

 68054

Ако имате потребност от причина да посетите мразовитата Шотландия през зимата, ето я. Огненият безпорядък е тъкмо това, което да очаквате от Up Helly Aa: поредност от 12 фестивала, фокусирани върху огъня, които се организират на доста места в Шетландските острови.

Лервик, главният пристанищен град на Шетланд, е хазаин на най-големите и най-известните фестивали в последния вторник на януари всяка година. Доброволци от всички градове на Шетланд се събират, с цел да провеждат галерийни изложения, строго проведено шествие и безчет пламтящи факли - всички ръководени от градоначалник, определен за „ guizer jarl “.

Подготовката за идващия фестивал стартира още през предишния февруари, с цел да е обезпечено трагичното, обичайно и прочувствено шоу, предопределено да означи края на зимния сезон. Посетителите не могат да вземат участие в шествието - нито дамите от Lerwick - само че те могат да се любуват на шоуто. 

Вижте повече на: Peika.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР